Банкеръ Daily

Общество и политика

Дончев приема подкрепа от политически сили извън управляващата коалиция

Спектърът теми, които засяга работата на едно правителство, е изключително широк. Когато става дума за ключови теми, аз допускам да получаваме подкрепа от други политически сили, които са извън управляващата конфигурация. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев.

"Не бива да бъркаме политическите турболенции с фундаменталната стабилност на кабинета. Вярвам, че когато повечето хора имат добри намерения, и добрите дела ще са повече", допълни той.

„Трябва да се опитаме да не повтаряме грешките и глупостите, които правим понякога. Трябва да си дадем сметка кога и по какъв начин чисто гражданските енергии могат да доведат до политически резултат – за това 2014-та има на какво да ни научи. Нека да припомня, че тази политическа конфигурация и тези политически сили са се появили в Народното събрание по волята на българския избирател. Не бива да бъркаме политическите турболенции с фундаменталната стабилност на кабинета. В подобна конфигурация е нормално да има разговори и спорове.

Ако управляващата коалиция се фокусира върху оцеляването на кабинета, този кабинет няма да може да направи нищо. Първите стъпки през изминалия месец и половина показаха, че последното, за което мислим, е оцеляването на правителството“, обясни вицепремиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във