Банкеръ Daily

Общество и политика

Дончев: При служебен кабинет на Плевнелиев държавата щеше да спре да работи

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.защити решението на президента Росен Плевнелиев да не състави служебен кабинет. Според него за  толкова кратък период някои от служебните министри нямаше да могат дори да започнат да работят.

Той обясни пред Би Ти Ви, че официалностите по встъпването в длъжност на служебния кабинет, както и предстоящите коледни и новогодишни празници ще забавят процеса. По този начин държавата щяла да спре да работи за около месец до назначаването на служебно правителство от новоизбрания президент Румен Радев.

Томислав Дончев добави, че сегашният кабинет в оставка нямало да бяга от отговорност и ще свърши задълженията си. По думите му правителството не е спряло с работата си и това си личало по постоянните дебати и гласувания в парламента.

Вицепремиерът обясни, че информациите за раздаване на обществени поръчки в последните дни на правителството не отговаряли на истината. Той обясни, че сега просто е започнала процедурата по разпределението им, а до самото одобрение на поръчката щели да минат няколко месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във