Банкеръ Daily

Общество и политика

Дончев: От работата на президентската институция трябва да се вижда ефект

Война между институциите не е хубаво да има, защото някой така се използва институционалната мощ на едно ведомство срещу друго, но напрежение между тях не винаги е вредно да съществува. Подобно напрежение между институциите е уредено в Конституцията, защото те трябва да се контролират. Не искам да влизам в ролята на съветник на президента, но от работата на президентската институция трябва да се вижда ефект. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ.

Той коментира, че кореспонденцията между администрацията на хартия ще изчезне до края на годината, като единствено остава работа с малките общини и институции.

"Кореспонденцията между администрациите на хартия трябва да остане в миналото в рамките на годината. В момента, грубо казано, 80% от всички видове администрации - министерства, агенции, областни администрации, общини, са готови и свързани по електронен път. Имаме проблем с по-малките общини, част от които нямат техническа и организационна готовност. Работим да спазим срока ноември тази година да няма кореспонденция между администрациите на хартия", коментира Томислав Дончев.

Той подчерта, че регистър на обществените поръчки съществува в момента, въпросът е кога ще сработи платформата за възлагане и приемане, в която всички обществени поръчки да се извършват в електронен вид. По нея се работи, като тестове на софтуера предстоят в идните дни, увери той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във