Банкеръ Daily

Общество и политика

Домусчиев на форум на Клинтън зове за иновации в изхранването

„Сигурността в осигуряването на храна за населението е един от глобалните проблеми на нашето време. Изказвам благодарност на президента Бил Клинтън и държавния секретар Хилъри Клинтън за поканата им да говоря пред лидери от бизнеса и гражданското общество на срещата - "Глобална инициатива на президента Клинтън през 2022 година".

Това написа във Facebook профила си председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и главен изпълнителен директор на "Хювефарма" Кирил Домусчиев след участието си в кръглата маса на Clinton Global Initiative (CGI), фокусирана върху разрешаване на глобалните климатични проблеми.   

Инициативата на бившия американски президент стартира през 2005 г., за да превърне идеите в действия⁠ – създаване на ново пространство, където лидери от различни сектори могат да се ангажират публично, да формират партньорства и да предприемат действия заедно. Оттогава партньорите в общността на Clinton Global Initiative са поели повече от 3700 ангажимента за действие, които са оказали влияние върху живота на над 435 милиона души в повече от 180 страни 

„На срещата споделих като пример успеха, чрез който ръководената от мен компания „Хювефарма“ се стреми към нетно нулево въглеродно въздействие, без това да повлияе на растежа и стабилността на глобалния й бизнес“, написа Кирил Домусчиев. 

„Като член на Консултативния съвет на CGI ще продължа да работя и защитавам позициите, изказани от мен на този глобален форум, и приканвам колегите си да поемат също ангажименти за разрешаването на глобалните предизвикателства чрез иновации и лидерство“, добави той. 

По време на кръглата маса Домусчиев призова към иновации с цел осигуряване на надеждни доставки на качествена храна, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните продоволствени нужди, които се очаква да се удвоят до 2050 година. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във