Банкеръ Daily

Корнелия Нинова:

Дойде време да изпълним всичко, което обещахме на хората

Ние разбираме участието си в това правителство като продължение на непрекъснатите ни 5-годишни усилия за промяна на модела на управление на ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП и кандидат за вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова по време на дебата по избора на министър-председател и редовен кабинет в парламента.

"Водени от разбирането, че в момента България е изправена поне пред три кризи, водена от разбирането, че имате нужда от подкрепата на държавата, от стабилност в България и сигурност във вашите семейства, БСП се включи активно в преговорите за съставяне на редовно правителство и стабилно мнозинство в парламента, които да започнат истинската промяна на досегашния модел на управление", обясни тя.

"Ние разбираме участието си в това правителство като продължение на непрекъснатите ни 5-годишни усилия за промяна на модела на управление на ГЕРБ", продължи Нинова.

Тя се обърна към Даниел Митов и заяви, че с нищо не могат да ги уплашат, тъй като са чували по-страшни думи от тях.

"Днес с нови и по-слаби определения няма как да засегнете българските социалисти. Искам да поздравя господата Петков и Василев за усилията, които положиха", каза още Корнелия Нинова. По думите ѝ те са положили усилия, търпение и разум, за да съберат четири партии.

"Благодаря на другите коалиционни партньори, затова че се вслушаха в нас, а просто приеха необходимостите на деня, необходимостите на следващите 100 дни, необходимостите на следващите 4, а защо не и повече за България и българския народ", заяви още тя. 

Нинова посочи, че БСП приема своето участие като социален гарант за грижа за хората.

Поздравявам Кирил Петков и Асен Василев за търпението, с която формираха тази коалиция, заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Водени от разбирането, че в момента България е изправена пред поне три кризи, БСП се включи активно в преговорите за съставяне на редовно правитество. Ние разбираме участието си в това правителство като продължение на непрекъснатите ни 5-годишни усилия за промяна на модела на управление на ГЕРБ. Г-н Митов, с нищо не можете да ни изненадате вече, след като в продължение на 5 години ни прекарахте през огън и вода и издържахме като опозиция и не се предадохме, не се и продадохме, с нищо не можете да ни изненадате вече", каза още лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната прибуна по време на извънредното заседание на Народното събрание днес, на което се гласува бъдещата изпълнителна власт на страната.

"Чували сме много по-страшни думи за БСП от това място през тези 5 години. Помните ли, че като управляващи и държащи цялата власт в България, един ден решихте, че трябва да ни изпратите в Сибир. Днес с нови и по-слаби определения, няма как да засегнете българските социалисти", каза още Нинова, обръщайки се към ГЕРБ.

Дойде време всичко, което сме обещавали на хората, да го изпълняваме през управлението. Това каза по-рано пред журналисти на влизане в парламента председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова, която е номинирана за вицепремиер и министър на икономиката и индустрията в коалиционното правителство.

"Целта ми като политик е да не се отклонявам от нито едно обещание - всичко, което съм обещавала, да го изпълнявам през действия", заяви тя.

Нинова анонсира, че ще започне работата като министър на икономиката и индустрията с язовирите.

"Още от днес трябва да започнем работа срещу вдигането на цените на тока.  Трябва да продължат мерките за бизнеса, за да премине зимата по-спокойно. Първите 100 дни са за овладяване на кризата", каза още Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във