Банкеръ Daily

Общество и политика

Догодина започва ремонтът на Окоровръстното от "Цар Борис III" до магистрала "Люлин"

Премиерът Бойко Борисов инспектира новата отсечка на Южната дъга между „Младост“ и "Горубляне", където днес пуснаха движението. С него бе и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

Двамата огледаха пуснатата днес отсечка на Околовръстното шосе на София и разговаряха със строителите там, а премиерът ги поздрави за празника.

Премиерът коментира, че се очаква реконструкцията на трасето между ж. к. „Младост“ и АМ „Тракия“ да се завърши предсрочно въпреки пандемията, а през февруари следващата година да започне ремонтът на Околовръстния път от бул. „Цар Борис III“ до АМ „Люлин“.

Той обясни, че проектите са готови и е осигурено финансиране. „Ще затворим цялата дъга на Околовръстния път. Ще пуснем тази част и тогава ще отидем към „Люлин“, добави Борисов.

Огромният брой оздравели означава, че нашите лекари се научиха да лекуват нещо, за което няма лекарство. Така премиерът Бойко Борисов коментира спада на заболеваемостта от COVID-19 у нас. 

Министър-председателят призова хората да спазват противоепидемичните мерки, за да се запази положителната тенденция. 

„С различни комбинации от лекарства, антибиотици, не съм запознат с целия им подход, но това означава, че в следващите месеци ние ще можем да говорим за излизане от кризата“, коментира Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във