Банкеръ Daily

Емил Димитров:

Догодина ще има водни бунтове, до месец май Бургас може да остане без вода

Бургас може да се превърне в ”Перник 2”. За това предупреди екоминистърът Емил Димитров, който изнесе притеснителни данни за водния сектор от парламентарната трибуна. 

Той прогнозира водна криза през следващата година.

"Догодина, уважаеми дами и господа, ще има водна криза в земеделието. Ще имате трети път избори, един път редовни, един път президентски и един път водни бунтове, защото обезпечеността е 40 - 45% към днешна дата", алармира министър Димитров.

Той отбеляза, че е дошъл в парламента, за да потърси съдействие от депутатите. "Защо съм дошъл при вас?  За да ви помоля не да ми носите кръста, а аз ще си го нося - да ви помоля да дойдете по двама представители от партия в Министерството на околната среда и водите. Ще ви покажа всички карти, ще ви покажа и черните карти, които се крият", каза министърът.

До месец май Бургас може да остане без вода.

Димитров посочи, че кметът на морския град бил само "зрител". По думите му политически решения съсипват язовирите. "От януари пиша всеки месец доклади. Ни кметове, партиен елит, общински съветници, никой нищо не е направил. Цяло лято чакам един пиар да каже кога ще е първата копка. България се управлява от пиарите! Ще допуснем Южното Черно да стане владение на корпоративен интерес", изказа притеснението си екоминистърът.

"Чухте най-вярната, безкомпромисна оценка за управлението на Бойко Борисов, но този път не от нас от опозицията, която я даваме непрекъснато в продължение на четири години, а от министър на Борисов". Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова след изнесените от министъра данни.

Тя отбеляза, че ключовите думи в изказването на министъра са хаос, безхаберие, частни интереси, кражба от настоящето, но и кражба от децата и внуците ни в бъдещето.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във