Банкеръ Daily

Общество и политика

Доган се поклони на привържениците си в Росенец

Христо Иванов и "плажуващите" са дошли не за 200 м камънаци плаж, а защото "искали Сараите на Доган", каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Росенец. Той укори президента, че води лични битки, а управляващите - че са се опитали да се скрият зад ДПС и така да отвлекат вниманието на хората от проблемите в страната.

"Целта им беше агресия в частна собственост, в частен имот, те искали Сараите. Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За съжаление огромно съжаление, виждаме, че държавата липсва", заключи Карадайъ. "Президентът не можа да разбере какво означава институцията президент и води персонални битки", установи лидерът на ДПС.  "Това, което се случи днес, го направи изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кметът на общината, който е зам.-председател на ГЕРБ. За нас това означа, че ГЕРБ го направи. Те търсеха провокацията, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване", каза Карадайъ пред активистите на партията и даде думата на Доган.

Аплодиран под възгласи "ДПС", почетният председател направи дълбок поклон на младежите от партията, които се стекоха към парка да го защитят от ексцесии.

"Изключително много се гордея с вас", каза на членовете на ДПС и симпатизантите в двора на имението в Росенец почетният председател на ДПС Ахмед Доган. "И за сетен път заявявам, че много ви обичам", заяви той под бурни аплодисменти на присъстващите, които още от ранна утрин се събраха в негова подкрепа в парка.

"Тази агресия беше символна, тя беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС", продължи Карадайъ.

"По този начин тази агресия беше срещу всеки един от нас, депесарите", каза той по повод протеста на "плажуващите" от партията на Христо Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във