Банкеръ Daily

Общество и политика

Доцент Мангъров ще води две листи на АБВ - в София и Варна

Доц. Атанас Мангъров ще е лидер на листите на АБВ в 23-ти район в София и във Варна, съобщи председателят на партията Румен Петков.

Въпреки че издигането на Мангъров бе разкритикувано от създателя на АБВ Георги Първанов, сегашният лидер твърди, че с президента Първанов са на едно мнение по всички политики и няма раздор в партията.

Петков заяви също, че АБВ ще се явяват сами на изборите и няма да участват в платформата на Мая Манолова и т.нар. Отровно трио. ""Няма да участвам в лъжене. Оставям настрана, че те си затраяха по най-грозния начин, когато прокуратурата прекрати разследването за шкафчето на Борисов. Това е техният избор", каза Румен Петков пред БНР.

Той разкри, че преди 6 месеца са предложили на БСП да започнат широк разговор за бъдещето на лявото, но той не се е състоял.

Лидерът на АБВ подчерта, че той и Ивайло Калфин няма да са кандидати за депутати.

По-рано Георги Първанов коментира предложението доц. Мангъров да бъде включен в депутатската листа на основаната от него партия АБВ. "Не приемам тезата, че можем да оставим хората да "горят като съчки", да пренебрегнем риска на пандемията, която за целия свят е нещо много тежко. Аз съм привърженик на по-твърдите мерки, до момента, в който излезем от ситуацията. Да, има грешки, но като цяло щабът се справи нелошо. Сега ситуацията става много критична, драматична и не трябва да политизираме този въпрос", категоричен е Първанов.

Преди дни по темата се изказа и самият доцент. "Ако исках да оглавя листа, щях да бъда в друга партия. Моето решение да бъда в АБВ не е политическо, а човешко. Това е партия, която се обърна към мен, довери ми се, защото споделя моето виждане за нещата. И на практика тя ми дава пълна свобода. Не съм ангажиран с нищо. Мисля, че изборът ми е правилен и бих посъветвал много хора да ме последват. В момента разделението не трябва да бъде "леви-десни", а да има обединение срещу тази неясна, неведома сила, която кара цели държави да се самоубиват икономически. Не знам каква е тази сила, не мога да я формулирам, но тя съществува. Целият свят се е побъркал и реагира по крайно неадекватен начин", посочи доц. Мангъров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във