Банкеръ Daily

В "Александровска болница"

Доц. Оскар е подал оставка от Съвета на директорите

Началникът на очната клиника в Александровка болница доц. Александър Оскар е подал оставка от Съвета на директорите на здравното заведение, предаде БНР. Молбата е депозирана днес до служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Тя идва след подадения от доц. Оскар сигнал до здравния министър за финансовото управление на болницата, натрупаните десетки милиони левове дългове и реакцията на директора й проф. д-р Борис Богов, който обвини доц. Оскар в лъжа.

В мотивите си доц. Оскар посочва, че има недопустим натиск от ръководството на болницата върху лекари и медицински персонал след подадените от него сигнали.

Вчера министър Кацаров обяви в интервю за националното радио, че дълговете на болницата са 68 млн. лева и са натрупани по времето, когато проф. Костадин Ангелов, бивш здравен министър, е бил директор на лечебното заведение.

Междувременно Асоциацията на университетските болници в България заяви в декларация, че следи с тревога медийните твърдения за финансовото състояние на „Александровска болница", както и за отношенията между Университетска болница „Лозенец“ и Националната здравноосигурителна каса. От асоциацията настояват компетентните институции да направят необходимите проверки. 

Призив в подкрепа на медицинските специалисти и останалите служители, които работят в „Александровска болница", отправиха и от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във