Банкеръ Daily

Общество и политика

Доц. Мангъров: В страните с най-много ваксинирани има най-много ковид

Не бих препоръчал на никого да ваксинира децата си, предупреди доц. Мангъров.

Не бих препоръчал на никого да ваксинира децата си. За да се стигне до разрешение на една ваксина да бъде прилагана в детската възраст, тя трябва да е получила всички останали разрешения за употреба в другите възрасти и това е нещо, което може да се случи най-най-най накрая. Ковидът не е проблем за децата, едно, и второто, което се казва – че ние трябва да ги ваксинираме, за да не разпространяват те ковида, видя се много ясно, че това не е вярно, че това не е доказано и то не се случи. Това заяви пред БНР инфекционистът доц. Атанас Мангъров, началник на Covid клиниката в Инфекциозна болница в София.

Той подчерта, че в момента нямаме увеличаване на броя на хоспитализираните с коронавирус, а в страните с най-високо ваксинално покритие сега има и най-много случаи на Covid-19. 

„Имаме хора, които са ваксинирани и са се разболели. Хора, които са го прекарали и да са се разболели пак – за момента нямаме. Нека да оставим нашата страна, защото ние не сме шампиони по имунизациите. Но в тези страни, които са най-имунизирани – Великобритания, Гърция, Израел, Испания, там на момента се наблюдава непрекъсното увеличение на случаите на Covid и това са хора, които са ваксинирани. Какъв извод можем да си направим?“, пита Мангъров. 

По наскоро оповестения план на здравното министерство как да се действа при следващо повишаване на броя на случаите на коронавирус у нас доц. Мангъров отбеляза: „Всички тези мерки доказано не работят. Ако те работеха, тогава когато бяха налагани най-стриктно – през есента, през зимата, през пролетта нямаше да се стигне до това, което се случва сега в Гърция, във Франция. И всички тези опити за налагане на това хората да се ваксинират насилствено, това са неща, които граничат с медицински фашизъм.“

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във