Банкеръ Daily

На изборите на 11 юли

Доц. Атанас Мангъров няма да се кандидатира за депутат

"Успех в кампанията, от наша гледна точка, представлява сериозен ръст като подкрепа на избирателите и преподреждане в класирането". Това каза председателят на АБВ Румен Петков, по време на обща пресконференция с БСП, в отговор на въпрос за целта на новосформираната голяма лява коалиция за предстоящите избори.

В края на май БСП, АБВ и "Нормална държава" подписаха споразумение за общо явяване на предсрочните избори на 11 юли.

Петков посочи, че партиите в коалицията не са говорили до момента за разпределение на субсидия, комисии и ръководство на парламентарна група. Той заяви, че в разговорите между коалиционните партньори са се търсили силни решения и в голяма степен са били намерени.

"Това бяха много динамични и делови преговори", коментира Петков разговорите между партньорите. Той посочи още, че в основата им е било намирането на силно политическо решение, отговарящо на очакванията на гражданите за сериозна и силна алетернатива, "която да не излъчва шоу, а да предлага политика и решения".

Секретарят на Националния съвет на БСП Христо Проданов заяви, че БСП ще разчита на експертизата на представителите на АБВ. Той добави, че "голямата лява коалиция" е важна за България, гражданите и обществото.

"България отчаяно, крещящо се нуждае от смяна на политиката. На една по-лява, по-справедлива и социална държава, която изисква социално и справедливо управление", добави Проданов.

Във връзка с участниците в листите, Петков заяви, че доц.Атанас Мангъров, този път няма да бъде кандидат за депутат, но ще участва активно в кампанията. АБВ ще участва със свои представители в 23 избирателни района, каза още Петков.

Водач на листата на лявата коалиция в Хасково съко е представител на АБВ - Владимир Маринов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във