Банкеръ Daily

Общество и политика

Доброволци ще почистват национален парк Пирин в събота

Над 100 души ще се включат в почистването на национален парк Пирин, което започва в събота - 25 август, и ще продължи до 2 септември. 


Все повече хижи се превръщат в замърсители на планините, защото използват пластмасови прибори, които после изхвърлят или изгарят, коментира пред "Дарик" Данита Заричинова от сдружението. 

Тя допълни, че най-замърсено е около язовирите и край лифтовете. Планинските пътеки са относително по-чисти от преди, констатират природолюбителите. Кампанията за почистване на планините в България печели все повече привърженици. Тази година желаещите да се включат в почистването на Пирин са значително повече от миналата година, обясни Заричинова.
 
Кампанията „Боклукът в раницата” на сдружение „За земята” продължава вече 20 години. Досега доброволците са събрали над 110 тона отпадъци, като са обхванали почти всички високопланински и труднодостъпни защитени територии.
 
Почистването на природен парк Пирин ще продължи до 2 септември. Желаещите да участват, могат да се включат дори и само за ден.

Facebook logo
Бъдете с нас и във