Банкеръ Daily

Общество и политика

Добрев: Оттеглянето на Минчев e ход към нова конституционна криза

С оттеглянето на Никола Минчев за председател на 48-ото Народно събрание "Продължаваме промяната" са направили ход към нова конституционна криза. Такова мнение изрази пред NOVA депутатът от групата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Той беше категоричен, че ГЕРБ няма да оттегли кандидатурата на Росен Желязков. "Ако и ние оттеглим кандидата си, ще задълбочим тази конституционна криза", посочи Добрев. "Надявам се в днешния ден и останалите партии да оттеглят кандидатите си и да остане нашият, за да се реши този въпрос, иначе довечера Народното събрание пак няма да закрие сесията", допълни той. 

Ако от ГЕРБ-СДС отново не получат подкрепа, ще продължат да преговарят с останалите парламентарни групи. "Ненормално е Народното събрание да се блокира по този начин, докато държавата има тежки проблеми", каза Добрев и обвини ПП за удължената почивка на първото пленарно заседание. "В почивка сме, защото ПП се тръшнаха като деца и казаха, че искат техния кандидат", допълни той.

"Какво се случи един час, преди те да си оттеглят кандидата? ГЕРБ и "Демократична България" се разбраха за ротационно председателство. За да провалят това разбирателство и избора през този ден, те оттеглиха втория кандидат. Тоест сега няма с кого да се ротираме", подчерта Делян Добрев и заключи: "Ако Вежди Рашидов беше ударил звънеца, още вчера щяхме да се запътим към нови избори."

Facebook logo
Бъдете с нас и във