Банкеръ Daily

Стоян Мирчев:

До съставянето на правителството Пеевски идваше на работа всеки ден

Борисов няма капацитет за управление, той управлява чрез еврофондовете. ГЕРБ ни управляват вече осма година и икономиката на държавата е напълно съсипана и разсипана, корупцията е на най-високи равнища. Въпреки че ние имаме най-хубавата данъчна система, у нас инвестиции не идват точно поради факта корупция. Това каза в интервю за "БАНКЕРЪ" депутатът от БСП Стоян Мирчев.

Социалистът постави оценка "среден 3" за работата на парламента и "слаб 2" на третия кабинет на Бойко Борисов. "Тъй като съм в образователната комисия, лично аз бих върнал правителството, министрите на Борисов да повтарят. На парламента може би бих му писал три, защото все пак има някакви бегли опити за решаване на обществени проблеми", аргументира се Мирчев.

Червеният депутат направи доста интересен коментар по адрес на колегата си от ДПС Делян Пеевски: "До съставянето на правителството идваше на работа всеки ден. В следващия момент явно нещата се наредиха в негов интерес и вече не идва на работа. Да не забравяме, че чисто исторически, ако направим по-дълбочинен анализ, през последните години той е един от най-коректните партньори на Борисов. Та въпросът е в сянката на Борисов и в двата края на суджука на Борисов, освен Пеевски, кой още стои?"

Мирчев спомена и антикорупционния закон, който от БСП ще внесат наесен, когато парламентът поднови работата си. Социалистът посочи, че "нашият проект е още в процес на работа, нямаме завършен продукт". Все пак според него текстовете на левицата ще са доста по-добри от законопроекта на Меглена Кунева, който бе обсъден в 43-ото Народно събрание.

"Това, което предлагат в момента от правителството, е просто същите хора да застанат под една шапка, която по-лесно да се контролира от г-н Борисов. Нали разбирате, че освен дето г-н Борисов ще задуши съвсем службите, които се борят с корупцията, няма да се случи нищо повече", допълни Стоян Мирчев.

Цялото интервю четете в последния брой на в. "БАНКЕРЪ"

Facebook logo
Бъдете с нас и във