Банкеръ Daily

Бойко Борисов:

До последния ден няма да излъчим кандидат за президент

Само се чу в много прогнози, които медиите правят, за проф. Балтов, и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ, което избра ново ръководство.

"Затова ГЕРБ до последния ден няма да излъчи кандидат за президент, особено след днешните изказвания на служебния министър Минеков, който иска да изгони ГЕРБ от централата му в НДК", заяви Борисов.

Той изтъкна, че служебното правителство трябва само да организира честни избори, но те, според него, не са честни, защото не е било прието нито да се броят квитанциите, нито да ги осигурят.

Председателят на ГЕРБ каза, че напомня на Велислав Минеков, че има текст от Закона за политическите партии - чл. 31, и партията го спазва. "Ако искат да дойдат с Рашков и да изгонят хората от офисите, да дойдат. Ние също ще запознаем Брюксел, може би и комисията LIBE, с безобразията на уж един служебен кабинет, който би трябвало само да организира изборите", заяви Борисов.

По думите му, Радев праща Минеков и "бухалката" Рашков, защото не могат да спечелят по друг начин изборите.

Според Борисов сега искат "да докопат" кандидата за президент на ГЕРБ, за да се разправят с него още преди да има имунитет.

Надявам се жените да дойдат на власт, за да може мъжете с голямо его да си стоят вкъщи. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ, което заради противоепидемичните мерки срещу Ковид-19 се проведе онлайн.

По думите му, най-много жени гласуват за ГЕРБ и партията се старае да откликне на това, като дава възможност на дамите да се изявяват на ръководни постове. Той е на мнение, че няма друга партия, в която да има толкова много жени.

"Днес сме събрали не само да изберем ръководство, но и, надявам се, да "изчегъртаме" мъжете от ГЕРБ и, най-вече, да дойдат жените на власт, за да може такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите", каза Бойко Борисов.

Новият председател на Жени-ГЕРБ е Екатерина Йорданова от Столичния общински съвет. За нея гласуваха 840 представители на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ; пет дами бяха против, а още пет се въздържаха.

Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ избра и нови петима заместник-председатели, както и нов Национален изпълнителен съвет.

Във форума участват 850 делегати от всичките 29 области в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във