Банкеръ Daily

Общество и политика

До пет години затвор грозят Бенчо Бенчев

Започна разследване по досъдебно производство срещу общинския съветник Бенчо Бенчев за укривателство на Димитър Желязков-Очите. Това съобщиха от пресслужбата на Районната прокуратура в Бургас.

Разследването срещу Бенчев е затова, че от 2 до 5 август в Истанбул, Турция е спомогнал на извършилия престъпление Димитър Желязков - Очите да се укрие и да бъде осуетено неговото наказателно преследване. За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" до 5 години, информираха от Районната прокуратура.

Разследването на делото се провежда от следователи при Окръжен Следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас, под надзора на екип от прокурори при РП-Бургас. По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Република Турция и Република Гърция, изискани са справки от Гранично контролно-пропускателните пунктове, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия.

Бенчев е бил редовно призован за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във