Банкеръ Daily

Общество и политика

До края на великденските празници не бива да се правят промени в режима, смята Фандъкова

До края на великденските празници не бива да се правят промени в режима, но обмисляме и сме готови с организация за постепенно облекчаване на достъпа до паркове и планини. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Преди два дни обсъждахме и с г-н Борисов, и с проф. Мутафчийски варианти за облекчаване на част от мерките, когато е възможно. За мен в момента е най-важно да посрещнем наближаващия според специалистите пик по време на великденските празници, така че мнението ми е, че до края на великденските празници не бива да се правят промени в режима. Заедно с това мислим и сме готови да създадем организация за постепенно облекчаване на мерките, особено на първо време за семействата с деца. За мен те са най-потърпевши от стоенето вкъщи. За малките деца е полезно да са навън известно време и някак си и за родителите е облекчение. Отново ще кажа, за това говорим след великденските празници", изтъкна Фандъкова.

Кметът поясни, че днес има онлайн заседание с общинския щаб, за да може да се създаде организация за облекчаване на мерките.

"Разговарях и с директора на Столичната дирекция на вътрешните работи по този въпрос. Увери ме, че полицията ще има ресурс да контролира процеса, както го започнем. На този етап моля всички, нека да имаме още малко търпение. Справихме се много добре всички граждани на София. Благодаря им от сърце, показахме дисциплина, показахме отговорност. Нека сега, през предстоящите светли празници да покажем, че сме отговорни. Изпратила съм писмо до Българската православна църква. Те имаха своето решение. Обърнаха се и те, и апелираха повечето хора да останат вкъщи по празниците. Имам изискването да бъдат спазвани всички правила и в, и около църквите. Ние ще помогнем с измиване на всички територии около храмовете", каза още столичният градоначалник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във