Банкеръ Daily

Общество и политика

До края на седмицата ще има кабинет, обяви депутат от ИТН

"Предполагам, че до края на седмицата би трябвало да има готов кабинет с имена." Това обяви депутатът от "Има такъв народ" Радостин Василев. Той отбеляза, че е решение на политическото ръководство дали отново ще му бъде предложен министерски пост, като добави, че не знае доверието от него да е снето. Василев беше предложението на ИТН за министър на младежта и спорта в първоначално обявения от Слави Трифонов проектокабинет.

На въпрос дали очаква мандатът за съставяне на правителство да бъде връчен до края на седмицата от президента Румен Радев, депутатът отговори, че това е в прерогативите на държавния глава. 

Василев е част от контактната група на "Има такъв народ", която във вторник проведе среща с представители на "Демократична България" по политики в сектор "Правосъдие".  По-късно през деня на среща в офисите на ИТН ще дойдат и представители на "Изправи се БГ! Ние идваме". Не е ясно кога ще се проведе среща с БСП по темата.

"С тези две формации застъпването на приоритетите в този сектор е много голямо - специализираните съд и прокуратура, Висшия съдебен съвет, КПКОНПИ, Закона за съдебната власт", каза депутатът.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във