Банкеръ Daily

Общество и политика

До края на месеца прокуратурата ще отговори на ЕП за "Барселонагейт" и записите с Борисов

Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията "LIBE" между 25 и 28 септември, съобщи заместник главният прокурор Даниела Машева.

Два от въпросите на комисията са свързани с това дали се извършва разследване за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов. Въпрос имаше и за журналистическите публикации за "къщата в Барселона" и има ли връзка с Борисов. 

"За имотите в Барселона нашият отговор се подготвя. Извършва се проверка, назначени са данъчни ревизии. От месец юли е изискана информация от испанските власти по тяхното твърдение, че там се води разследване. Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното сътрудничество бихме желали да получим тези доказателства, за да се направи преценка оттук-нататък, съобразно събрания материал, как ще се процедира - дали има данни за извършено престъпление", обясни Машева пред БНТ. 

На 5 октомври в пленарната зала на Европейския парламент ще се проведе дебат за върховенството на закона в България. 

Евродепутатите се интересуват и от предложените промени в Конституцията в контекста на протестите, а също така и от и концентрацията на собствеността на медиите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във