Банкеръ Daily

Общество и политика

До края на юли БСП внася вот на недоверие срещу кабинета на тема корупция, съобщи Нинова

До края на юли БСП ще внесе поредния вот на недоверие срещу кабинета „Борисов-3“ на тема корупция, съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова. 

Това ще бъде пети вот на недоверие, който инициира левицата срещу кабинета „Борисов-3” и втори на тема, свързана с корупцията. Останалите опити за сваляне на правителството опозицията мотивира с провалите му с сферите на опазването на околната среда, здравеопазването и сигурността.

В събота Националният съвет на БСП прие решение за вот на недоверие срещу правителството на тема корупция. Бе отхвърлено предложението на Янаки Стоилов за организиране на протести срещу правителството на Бойко Борисов. 

Социалистите в Банкя отбелязаха  164 г. от рождението на Димитър Благоев. 

"Днес почитаме първооснователя, теоретика и стратега на българския социализъм Димитър Благоев. Нека се поклоним пред неговите мъдрост, смелост и дело. Искам да припомня негови знакови думи, изречени преди повече от 100 години: “ Или ще бъдем социалистическа партия, или ще бъдем дребнобуржоазна опортюнистическа партия и съгласно с това ще се уреждаме, управляваме и действаме. И партийната критика, и новите мнения, които имат да изнесат ръководителите пред партията, трябва да го направят по партиен начин, за да бъдат в полза на партията. Наш дълг е да смъкваме маските на тартюфите, византийците и лъжците. Така ще тръгнем начисто. Ще върнем доверието на народа. И ще започнем да побеждаваме!” Скъпи социалисти, нека помним думите на Дядото в миналото. Да мислим за тях в настоящето и да не спираме да се борим за бъдещето.", заяви още Нинова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във