Банкеръ Daily

Общество и политика

До 2 месеца трябва да е готова проверката по скандала с Дончева

​До два месеца спецпрокуратурата трябва да приключи проверката за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание, коментира пред медиите говорителят на институцията Христо Кръстев. И направи уточнението, че този срок може да бъде удължен с още месец.

По думите му депутатският имунитет не е проблем за проверката, защото той се отнася само за разследване или задържане, сведения от депутатите могат да бъдат снемани. Проверката не е част от предизборната кампания. Прокуратурата не коментира мнения и становища, работи с факти и доказателства каза още Кръстев.

Наблюдаващият прокурор ще преценява дали ще бъдат взети и видеозаписи от камери, както и документи.

Тази сутрин от държавното обвинение оповестиха, че са се самосезирали по случая след твърдения в медиите.

Преди дни в интервю Тошко Йорданов заяви, че Татяна Дончева търсила среща с депутати от ИТН. По-късно Радостин Василев обяви пред тв "7/8", че той е човекът от ИТН, който се е срещал с нея.

"Драскаше си на едно листче. На това листче имаше сумата 500К. Драскаше си върху него, имаше имена покрай числото", каза Василев.

На свой ред Дончева обяви, че в създадената ситуация няма друг избор освен да си потърси правата по съдебен ред срещу Радостин Василев и Тошко Йорданов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във