Банкеръ Daily

Общество и политика

До 2-3 дни Борисов ще обяви решения, с които да "успокои хората"

"До 2-3 дни съм подготвил интересни решения, ще успокоим хората. Те са тежки решения". Това заяви премиерът Бойко Борисов. От видео, публикувано в профила му във Фейсбук, става ясно, че премиерът инспектира строителните дейности по автомагистрала "Европа".

Борисов е придружен от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Тежките решения е важно да ги взима човек. Аз моите съм ги взел. Другите да му мислят”, каза още премиерът и продължи - "Казват, че искат да влязат в парламента, за да бъдат силна опозиция. А кой ще доведеш? Как може програмата на една политическа партия да е да влезнат в парламента. Да ходят 3 пъти в седмицата на работа и да взимат заплати."

От думите на министър-председателя обаче ставя ясно, че решенията, които предстои да обяви, не касаят исканата му оставка - "Зелената сделка чука на вратата... За COVID-19, за релокация, за икономическата депресия, която ни очаква, толкова много решения... Така че това много ги нервира", изброи той.

Борисов коментира и излъчването на живо във Фейсбук на лидера на "Да, България" Христо Иванов от протестите на "Орлов мост", което предизвика множество негативни реакции в социалните мрежи.

На видеото се вижда как към Иванов се приближава бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски и споменава името на бизнесмена Младен Михалев – Маджо.

"Гузната физиономия не можеш да си оправдаеш", заяви премиерът. И допълни, че щом е видял клипа, го е препратил на председателя на "Да, България", "не за друго, а да си види гузната физиономия".

Нанков пък изтъкна, че от вчера Иванов си е сменил версията за видеото няколко пъти.

"Двуличието ще ги плесне със страшна сила. Всичко рано или късно излиза наяве. Да си погледне гузната физиономия. Всички я видяха", подчерта отново министър-председателят.

Думите на Борисов идват на фона на 34-тия ден на антипарвителствените протести в страната.

"И аз искам оставката на Радев. Всеки иска оставката на някого. Затова Конституцията е казала - провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее - на третата", коментира в понеделник премиерът в отговор на журналистически въпрос за исканата оставка на кабинета "Борисов 3" от протестиращи. Той не отговори пряко дали той ще си подаде оставката. 

„Даже на Христо Иванов не му я искам, беше ми заместник толкова години. Един иска (оставката) на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство“, каза Борисов пред медиите.

Лагерите в София няма да бъдат премахнати със сила. "Има процедури в държавата", заяви още премиерът във връзка с блокадите на кръстовища в столицата, изградени от демонстрантите.

"Къртят, чупят, рушат, със сила няма да бъдат премахнати. Но няма да допуснем напрежение и сблъсъци, затова няма да правим нищо за тези блокади с МВР. Надявам се на разум. Защото виждате, че има протести навсякъде и виждате как се използва сила - в САЩ, в Германия, в Израел. Но винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат здрави децата на майките им и няма да позволя да пострада никой", увери той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във