Банкеръ Daily

Общество и политика

ДНСК откри нарушение на плаж "Смокините –север"

Началникът на ДНСК арх. Влади Калинов подаде сигнал до Върховна административна прокуратура (ВАП) за издадените от главния архитект на община Созопол пет разрешителни за поставяне на преместваеми обекти на територията на морски плаж "Смокините –север", съобщиха от строителния контрол.

От там посочват, че от заложените в проектите габарити на съоръженията и начина на тяхното изработване, категорично може да се твърди, че обектите са проектирани като монтажен строеж, а не като преместваем обект. По този начин главният архитект на община Созопол е "легитимирал извършването на строителство на територията на морски плаж "Смокините – север", създавайки правна привидност, че ще се изпълняват преместваеми обекти".

Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас ще състави акт на главния архитект на община Созопол за издадени разрешения, посочиха от ДНСК.

Припомняме, че през месец май т.г. проверката на РДНСК Бургас и Министерството на туризма не откри нарушения, след като бетонни блокове бяха струпани на плажа и вкопани в пясъка, за да бъде поставена на тях метална рамка. 

Тогава концесионерът Иван Алексиев на плажа заяви, че за два месеца на плажа са направени три прокурорски проверки, по две проверки от Министерството на туризма и Регионалната екоинспекция в Бургас, както и няколко проверки на Регионалната дирекция за строителен контрол.

"Аз съм най-проверяваният концесионер тази година.От февруари подготвям всички документи, които се изискват по закон.Новата схема за плажа струва 12 хиляди.

Бетонните пети  ще бъдат забити на пясъка. Отгоре ще има метална греда и върху нея се изгражда самата преносима конструкция.Те не нарушават  абсолютно нищо, правят заведението по-стабилно. Няма да има дискотека, няма да има "Бедрум". Ще има ресторант", заяви тогава той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във