Банкеръ Daily

Общество и политика

Днес ще стане ясно дали ПП и ДБ ще се явят заедно на изборите

"Със сигурност ще работим заедно с "Демократична България". Дали под формата на предизборна, или на следизборна коалиция - това е въпрос на тактика кой вариант ще ни донесе най-много мандати в 48-ото Народно събрание." Това заяви Никола Минчев от "Продължаваме промяната" след регистрацията на формацията в ЦИК за участие в предсрочния вот на 2 октомври. "Днес ще получим резултатите от дълбочинната социология, която сме поръчали, за да видим наистина кой е по-добрият вариант за събиране на повече избиратели", уточни Минчев. И допълни, че от ПП са се регистрирали с "Волт" и "Средноевропейска класа" като мандатоносители, тъй като все още не е приключила процедурата по регистрация на ПП като партия. "Ако приключи до дни, ще бъде добавена към коалицията", каза бившият депутат.

"С "Демократична България" и с БСП работихме много добре. Целим се в този формат да имаме мнозинство в бъдещия парламент", изтъкна Никола Минчев.

"Продължаваме промяната" внесе 5550 подписа в ЦИК. По-рано днес се регистрирах ДБ и БСП. Надежда Йорданова от ДБ заяви, че желанието на обединението за общо явяване на изборите с ПП е ясно заявено. По думите ѝ на "ход са колегите от ПП". И я обясни, че по хронограма до 27 август е възможно регистрираните субекти за изборите да направят нова конфигурация, да се обединят за общо явяване. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във