Банкеръ Daily

Общество и политика

Днес ИТН ще проведе консултации с „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и с БСП

Днес от „Има такъв народ“ продължават консултациите с парламентарно представените партии за търсене на подкрепа по приоритетите за едно бъдещо правителство с техния мандат. Предстоят разговори с ръководствата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и БСП.

В петък разговорите на най-голямата парламентарна партия започнаха с "Демократична България". След срещата председателите на парламентарните групи на двете формации - Тошко Йорданов и Христо Иванов, споделиха, че разговорът е бил за политики и приоритети, но не са обсъждани имена на министри в следващ кабинет с мандата на „Има такъв народ“.

Споделени са общи политически посоки. Двамата бяха категорични, че позициите им за дълбока съдебна реформа са общи. От една страна, прокуратурата не може да продължава да съществува в този вид, а от друга  - специализираният съд и прокуратура трябва да се премахнат, но умно, и че трябва да се смени Висшият съдебен съвет.  Обща е и позицията им, че трябва да се работи по Плана за възстановяване и устойчивост. 

В неделя ИТН са поканили на консултации ДПС. 

От преговорите са изключени единствено ГЕРБ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във