Банкеръ Daily

Общество и политика

Днес е денят на надеждата, трябва да има кабинет, призова Радев

Убеден съм, че народните представители и политическите партии в парламента ясно осъзнават своята отговорност да излъчат редовен кабинет. България не може да си позволи да пилее повече историческо време. Трябва да имаме кабинет и то с широка парламентарна и обществена подкрепа, заяви президентът Румен Радев преди първото заседание на новосформираното 46-о Народно събрание.

"Нееднократно съм давал своята оценка за служебното правителство и тя е положителна. Служебното правителство започна важни промени в нашето общество и в държавата. Надявам се и е редно излъченият редовен кабинет от Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната. От решителните действия на народните представители зависи да се възстанови доверието в най-важната институция в парламентарната република", посочи държавният глава.

Според него голямата задача пред депутатите е възстановяване на парламентаризма, държавността и реалният парламентарен контрол.

"Днес е денят на надеждата", каза още държавният глава

"Тревожните констатации от страната и от чужбина за състоянието на правосъдието, борбата с корупцията и медийната среда, трябва да доведат до промени", подчерта президентът Румен Радев.

Радев заяви, че в момента, в който парламентът се конституира, той ще стартира конституционната процедурата за консултации и връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във