Банкеръ Daily

Общество и политика

Дмитро Кулеба в София: Ние се бием и за вас

Случващото се в Украйна е изключително важно за нашия регион. Ние се бием не само за нашата безопасност, ние се борим и за вас, за да може никога да не бъдете изправени пред трагедията на руските опити да окажат въздействие и във вашата страна и да причинят щети. Това заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който се срещна с българския външен министър Теодора Генчовска в рамките на своето работно посещение в България. 

България разбира, че сигурността за Украйна означава и сигурност за България и всички държави на Черно море, отбеляза Кулеба. 

Дойдох в България, за да благодаря на българския народ и правителството за това, че приеха украински бежанци. Ние много добре осъзнаваме човешкия и трогателен подход към украинските жени и деца, които избягаха от ужасите на войната и сега живеят в България. От цялото си сърце благодаря на българите, че им помогнаха, каза още украинският външен министър. 

Ще продължим да подкрепяме Украйна съобразно нашите възможности. Това заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска след срещата си с Дмитро Кулеба.

В момента е много важно за целия украински народ да чувства, че всички партньори в ЕС и НАТО, както и цялата демократична общественост, подкрепят Украйна, каза още Генчовска. 

Тя подчерта, че вече над 90 хил. бежанци от Украйна са пристигнали у нас, бягайки от военния конфликт. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във