Банкеръ Daily

Общество и политика

Джипове отново карат туристи към Рилските езера въпреки заповедта на екоминистъра

Въпреки заповедта на екоминистъра Емил Димитров от средата на август джипове отново са заснети да карат туристи към Седемте рилски езера. За спазването на забраната са отговорни поне 9 служби и институции.

По информация до кмета на Сапарева баня, в неделя след 17.00 часа, когато е свършило работното време на охранителите на национален парк "Рила" и лифтът не е работил, превозвачи са се възползвали от момента и са карали туристи. Единият от нарушителите е местен. Другият автомобил е неизвестен.

Подаден е сигнал за издирване на собственика, каза за медиите тази сутрин директорът на национален парк "Рила" Красимир Андонов, а кметът на Сапарева баня Калин Гелев още веднъж напомни, че трябва контрол по изпълнението на заповедта на министър Емил Димитров:

"Както се изрази министърът, кметът спи. И да спи, и да не спи, няма правомощия да назначава охрана. Въпросът е до контрол. Въпросът е и до съзнанието на всички нас. Със забрани не стават нещата. Трябва много говорене, много образоване на хората, че не си заслужава сами да си разваляме природата", е мнението на Калин Гелев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във