Банкеръ Daily

Общество и политика

Джема Грозданова: До гражданина за европейско развитие на България, водач на листа в 24 МИР в София

Уважаеми господин транспортен министър,

докладите за практиките по правата на човека са ежегодни публикации за условията на правата на човека в страни и региони извън Съединените щати, упълномощени от американското законодателство да се представят ежегодно от Бюрото за демокрация, права на човека и труда на Държавния департамент на САЩ до конгреса на САЩ.

Докладите обхващат международно признати индивидуални, граждански, политически и работнически права, както е посочено във Всеобщата декларация за правата на човека.

Първият доклад е подготвен през 1976  и издаден през 1977 г.

Не може да твърдите, че поради неяснота в източниците не можете да коментирате съдържанието на доклада. Това е обидно за аудиторията. А съдържанието е твърде неприятно за България. Обидно е също твърдението, че Механизмът за сътрудничество и проверка (МСП) на Европейската комисия  е приключил за България. МСП не е свален от ЕК, защото няма решение на Европейския съвет. Това е манипулация, която се чува от всички, които са наясно с процедурата.

Не е добре обаче, тези неистини да се говорят от човек, който е информирана личност, юрист, за който думата легитимност трябва да означава нещо и който води листата в 24 район в София. Десният район в София, в който гласуват информирани хора. Бихте могли да подведете  и манипулирате, но когато претендирате за обективност и персонална ангажираност към европейското развитие на България запазете поне личното си достойнство. Може би очаквате признание за лоялност?

Резултатите от тази лоялност са, че децата ни се лутат и не могат да решат кое е правилно и кое не, кое е добро и кое е зло? Как и колко да учат и да работят, за да успеят? Нужно ли е изобщо да го правят, като виждат кои и как успяват?

На тези  въпроси трябва да отговорим в неделя. Без повече да заблуждаваме децата си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във