Банкеръ Daily

Общество и политика

Джамбазки за хвърлените от него бомбички по протестиращите: Отговорихме адекватно

"Отговорихме абсолютно адекватно на това, което дойдоха да правят хората пред сградата. А те дойдоха да чупят, да хвърлят бомбички, да се опитват да нахлуват вътре, където имаше хора по това време, деца от ансамбъла бяха там." Така евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред bTV напрежението пред централата на партията  и кадрите, на които се вижда как мъж, приличащ на него, хвърля бомбички от последния етаж на сградата по протестиращи и ги полива с маркуч.

Това е исторически паметник на културата и ние няма да допуснем да бъде вандализиран да бъде нападан, трошен, добави евродепутатът.

Джамбазки заяви, че актовете са били самозащита в отговор на вандалските действия и агресията на протестиращите. Според него всеки би го направил, ако в дома му дойдат да чупят.

Той не отговори на въпроса защо е имало бомбички в сградата на ВМРО, но поясни, че пиротехниката се продава в търговската мрежа свободно и не е незаконна. Евродепутатът не пожела да отговори и директно на въпроса той ли е човекът, който хвърля бомбички по протестиращите. 

На въпроса дали при протест пред сградата на Европарлмента отново би хвърлял бомбички по демонстрантите, той отговори, че ако протестиращи се опитат да чупят сградата Европарламента, полицията щяла да използва водно оръдие, палки и да "чупи глави", докато тук бездействала.

"Ако бяха нахлули вътре, щеше да се стигне до физически сблъсък, пожарният маркуч беше единственият начин", каза още зам.-председателят на ВМРО, който в момента е доброволец във ВМА.

Facebook logo
Бъдете с нас и във