Банкеръ Daily

Общество и политика

Джамбазки предлага общинските полицаи в София да станат 200

"Йорданка Фандъкова няма да премахне циганските махали, няма да въведе контрол в автобус 72, където се движат граждани без билети. Няма да премахне кюмбетата, които замърсяват". Това заяви кандидатът за кмет на столицата, издигнат от ВМРО, Ангел Джамбазки. Той смята, че трябва да има по-засилени мерки срещу нередностите. И това важи дори за "пияните английски фенове, които се мотаят в София по време на мач".

В отговор на въпрос защо влиза в битката за най-големия град в България, Джамбазки посочи, че една от основните му цели е незаконните постройки да бъдат премахнати, "дори и да ги е построил хан Аспарух", тъй като не е нормално някой да живее на гърба на обществото години наред. "В общинската полиция в момента има около 100 човека. Трябва да станат поне 200. Те трябва да имат функцията да охраняват всички общински служители, които си вършат работата", отбеляза политикът.

Според него причината за замърсения въздух са махалите и неизправните автомобили. Затова е необходимо да продължи газификацията на града и недопускането на фалита на "Топлофикация". Също така пернишкият ТЕЦ бил друг голям замърсител, за който никой не говорел.

"В идеалния център на София не трябва да се строят високи сгради. Високите сгради трябва да се строят в покрайнините. Като евродепутат взимам стандартна заплата 5600 евро. Не знам колко пари взима кметът на София. Аз не съм в политиката заради заплати. За мен това е кауза. Одобрявам много неща, които Йорданка Фандъкова е направила за София, но има и много, за които мога да я критикувам. Това е причината да се кандидатирам", обясни Джамбазки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във