Банкеръ Daily

Общество и политика

Джамбазки отрече патриотите да са поставяли ултиматум на ГЕРБ за субсидиите

Изказването на Даниела Дариткова, че сме им поставили ултиматум за субсидиите и бюджетът е нямало да мине, е несериозно. Без желанието на ГЕРБ това гласуване за субсидиите нямаше как да мине. Ако беше толкова лесно, щяхме да им поставим ултиматум да премахнем границата с Македония и вече българското знаем щеше да се вее на Охридското езеро. Това каза пред БТВ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който коментира темата за партийните субсидии.

"Трябва да казваме нещата честно, а не да се оправдаваме. Според мен решението за 1 лев субсидия беше някакъв наказателен вот от страна на ГЕРБ. Сега е очевидно, че има консенсус тази неправда да бъде поправена", смята Джамбазки. По думите му 11 лева са били много и хората справедливо са се дразнели, а 8 лева е някакво добро начало.

"За мен е много по-важно да се обясни и да става ясно как се харчат тези партийни субсидии. Трябва да има таван на субсидията. Не може една партия да получава по 10-15 млн. лева на година, за да ги държи на влог или да прави дарения. Тези пари трябва да отиват само за политически дейности", категоричен бе Джамбазки.

Той коментира и срещата на правосъдния министър Данаил Кирилов с Джок Полфрийман, която окачестви като напълно неприемлива. "Това е доказан убиец. Тази среща е проява на лош вкус. Нелепо решение. Според мен това е някакъв натиск от страна на новите радикали, които са срещу АМ "Струма". Те имат няколко медии и пресгрупи, където публикуват своите неомарксистки виждания. Всички тези организация се финансират грантово и са соросоидни. Тяхното знаме е Полфрийман. Един ден те са природозащитници и искат спирането на магистрала "Струма", на другия ден са политически партии, после стават неправителствени организации", каза евродепутатът от ВМРО.

По думите му онзи ден в Брюксел те тичали за петицията за АМ "Струма", после дюдюкали по хората от съдебната власт, призовавали да се приеме Истанбулската конвенция. "Това трябва да се спре, но финансирането им е сериозно. В предишния кабинет тези организации бяха превзели кабинета на правосъдния министър, който сега е един от лидерите ми", заяви още Ангел Джамбазки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във