Банкеръ Daily

Общество и политика

Джамбазки отхвърли поканата на "София прайд"

Кандидатът за кмет на столицата, издигнат от ВМРО, Ангел Джамбазки отговори във Фейсбук на нападките на лидера на "Атака" Волен Сидеров в ефира на предаването "Референдум" по БНТ, както и на поканата на Sofia Pride да се включи в парада.

След като лидерът на "Атака", който също е кандидат-кмет на София, се появи със закъснение в студиото на "Референдум" и не спази регламента на предаването, повдигна теми за сексуалната ориентация на Джамбазки, за имотите на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, за сделката с изтребителите и за "тайната подкрепа на ДПС за ВМРО". В следствие на скандала  бе направен опит Сидеров да бъде изведен с полиция. 

Организаторите на гей-парада посочиха, че ако думите на Сидеров са верни, те застават зад Джамбазки, въпреки че и Сидеров, и Джамбазки заявиха по-рано, че биха забранили Sofia Pride. 

Публикуваме пълния текст на реакцията на кандидатът на ВМРО:

Уважаеми организатори на Sofia Pride, парадът ви ще бъде забранен от мен - колкото и да ме подкрепяте. Иначе сърдечно благодаря за изразената от вас подкрепа, оценявам я високо. Аз съм просто бял, хетеросексуален мъж, данъкоплатец, на изборна позиция, затова отказвам любезно отправената покана.

Та понеже сме на избори, да ви напомня - номерът на бюлетината ми е 34, като си говорим за подкрепа. Но да сме наясно - ако и докато съм кмет, никакви "паради" няма да се провеждат по софийските улици.

Не отричам и уважавам правото ви на личен избор в личния ви живот. Но парадът отпада, отсега да се разберем. Та така, имате информиран избор: гласувате за ВМРО, получавате ред и сигурност в града, но личният живот си остава вкъщи. Няма страшно, това е просто любов, нали така?

И накрая, просто от любопитство, като специалисти - известни ли са ви и други свидетелства за обострени и хронични прояви на агресивен старчески хомосексуализъм и латентна гей-обсесия, каквито наблюдавахме в национален ефир, и дали причината е само системната злоупотреба с алкохол и наркотици? Или просто дългата и последователна политическа травестия си казва думата? Как мислите? Fair enough?

Хайде, със здраве и кой каквото прави - под юргана, а не по софийските улици. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във