Банкеръ Daily

Общество и политика

Джамбазки може да е кандидатът на ВМРО за кмет на столицата

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки настоява да отпадне възможността за съкратени съдебни процеси срещу извършителите на тежки престъпления и да се въведе химическа кастрация за изнасилвачите. Той недоумява защо не се правят законови промени с цел въвеждане на по-тежки присъди.

Той изрази мнението си и за искането на новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Европа да стане въглеродно неутралена до 2050 г.  Според него българското правителство не трябва да поема подобен ангажимент. Това означава България да намали до нула емисиите, които се произвеждат от въглищните ни централи, поясни евродепутатът.

"Въглищата са единственият независим български източник на енергия. В този сектор са заети около 62 000 души. Не можем да построим ограда за въздуха. Криворазбраната екологична тояга, която се размахва над България, ще остави много хора без работа и ще нанесе щети, много по-сериозни от тези от пакета "Мобилност", заяви Джамбазки пред Нова телевизия.

По думите му във ВМРО все още текат разговори, но най-вероятно партията ще издигне свой собствен кандидат за кмет на София. "Има шанс и това да съм аз. Не ме е страх да застана срещу Фандъкова и Манолова. Уважавам и двете, работил съм с тях", категоричен е Джамбазки.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във