Банкеръ Daily

Общество и политика

Джамбазки изключева възможност за общи кандидатури за кметове с "Атака"

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че вероятността с "Атака" да участват заедно на местния вот е малка. Той посочи, че продължават разговорите с НФСБ за обща кандидатура на Славо Атанасов в Пловдив. Джамбазки не изключва и други варианти за общи претенденти.

По въпроса за хакерската атака и теча на данни от Националната агенция за приходите евродепутатът изрази мнение, че от Министерството на финансите подхождат "лековато" към задълженията си. Изявлението на шефката на НАП Галя Димитрова след връщането ѝ от платен отпуск пък Джамбазки определи като "нахално поведение". Той бе категоричен, че държавните институции трябва да пазят личните данни на хората. Би трябвало да се помисли в посока институциите да провеждат прозрачни процедури и да наемат такива предприятия, които да пазят тази информация с ясната гаранция какво ще се случи, ако изтърват личните данни, допълни заместник-председателят на патриотичната формация пред Нова телевизия.

Евродепутатът засегна и глобите, които Централната избирателна комисия наложи на него и лидера на ВМРО Красимир Каракачанов по повод платен репортаж по частна телевизия по време на предизборна кампания за Европейския парламент. "И двете глоби са безумни. Ще ги обжалваме. Става въпрос за частна телевизия. Това не би трябвало да ни засяга чисто технически дори", обясни Джамбазки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във