Банкеръ Daily

Общество и политика

Дискусията за Истанбулската конвенция няма да се отлага

Дискусията за Истанбулската конвенция няма да бъде отложена. След обсъжданията, които предстои да направим, се надявам, че на обществото ще му бъдат разяснени много неточности и то ще разбере какво всъщност налага тя. Това обяви председателят на парламента Цвета Караянчева пред телевизия Bulgaria ON AIR. 

"Късно снощи са бяха получени разяснителни записки и възможни резерви, които могат да бъдат приложени в определени допускания на Истанбулската конвенция.Надявам се дебатите във вторник (23 януари) да дадат отзвук на всичко онова, което се насади в общественото пространство и притеснява хората. Парламентът е длъжен да даде възможност на всички, които имат мнение по въпроса да го изкажат. Затова и разговорите ще бъдат отворени. На тях ще могат да присъстват различни неправителствени организации и хора, които са заинтересовани от темата", обясни Караянчева. 

Тя бе категорична, че отказът на Обединените патриоти да подкрепят конвенцията не би довел до напрежение в управляващото мнозинство, а спорните текстове биха могли да се заменят с резерви.

Facebook logo
Бъдете с нас и във