Банкеръ Daily

Общество и политика

Дисциплинарни мерки срещу служителите на НСО, недопуснали Христо Иванов на плажа в "Росенец"

Националната служба за охрана ще предприеме дисциплинарни мерки срещу служителите си, участвали в случая с изблъскването на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов край лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк "Росенец". 

От службата са потвърдили пред БНР, че вече е приключила вътрешната проверка на инцидента край "Росенец" от началото на юли. След случая началникът на службата ген. Красимир Станчев подаде оставка. 

НСО ще представи подробности за резултатите в началото на следващата седмица. 

Междувременно стана ясно, че са задействани процедурите за актуване като плаж на ивицата в парк „Росенец“ край прословутата резиденция. От Министерството на туризма вече са извършили проверка, след като преди седмица бяха спрени от оградите, указващи строителен обект.

След като оградите вече са премахнати, експерти от ведомството са посетили плажа, за който на 11 юли имаше масов протест. На място и те са констатирали, че има каменист и пясъчен плаж.

В действащата специализирана и кадастрална карта територията е определена като земеделска земя. От министерството поясниха, че вече е инициирана процедурата по изменение на документите.

Сезирана е Агенцията по геодезия, която трябва да извърши заснемане на имота и да се изготви нова специализирана карта за плаж. След това Министерството на туризма изпраща искане към Министерството на регионалното развитие за издаване на акт за държавна собственост. Едва след приключване на тези процедури ивицата в „Росенец“ ще се води плаж и по документи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във