Банкеръ Daily

Общество и политика

Директорът на полицията в Бургас подаде оставка

Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас Радослав Сотиров подаде оставка, съобщи самият той пред медиите. Решението е взето след среща между премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Младен Маринов. Сотиров заяви, че ще поеме отговорност за случилото се днес в Росенец.

По разпореждане Борисов задържаните при протеста в парк "Росенец" са освободени, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг. Съставени са им съответните протоколи за предупреждение, за да не нарушават обществения ред.

Министър-председателят поиска и главният секретар на МВР, и председателят на ДАНС да гласуват "за" свалянето на охраната на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски. 

Премиерът призова изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО.

Борисов разпореди главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да приемат участие в заседанието днес.

В петък ръководителят на Национална служба за охрана ген. Красимир Станчев се оттегли от длъжността.  По-рано президентът Румен Радев поиска оставката му, като в съобщението на президенството бе подчертано, че "искането е заради изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“.

До това се стигна след като председателят "Да, България" Христо Иванов достигна с лодка до плажа, в непосредствена близост до имота на Доган, но бе посрещнат служители на Националната служба за охрана, които му попречиха да стигне до брега. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във