Банкеръ Daily

Общество и политика

Димитър Пенев: Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема

"Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема. Животът ми е към края си, време е да опитам малко от политиката." Това заяви футболната легенда Димитър Пенев по повод решението си да влезе в политиката и участието си в листите на коалиция "Воля"-НФСБ. Бившият селекционер на националите по футбол е под номер 6 в 23-ти многомандатен избирателен район в София.

"Доста години минаха. Следил съм и политика, и спорт. Виждам, че младежта изостава по отношение на физкултурата. Това е една от причините да вляза в политиката, за да се променят нещата. Получи се леко "земетресение" между собственици на клубове заради решението ми. Другите партии винаги или ни прескачаха, или ни забравяха", каза Пенев.

Димитър Пенев е вторият представител от футболните среди в екипа на Веселин Марешки. В сряда бе потвърдено и включването на Петър Жеков, първата „Златна обувка“ на България.

"Не съм се притеснявал да застана зад Марешки. Преди дни се срещнахме с хората му", поясни селекционерът. "След като не получих покана от друга партия, значи трябва да се съобразя с тях (с Марешки и Симеонов - бел. ред.) и каквото мога, да помогна в мой стил, с мои сили", посочи той. 

На въпрос дали е избрал коалицията, защото никой друг не го е поканил, Пенев отговори, че би приел покана и от ГЕРБ, и от БСП, и от всяка една партия, "ако бяха първи, ако бяха втори".

Facebook logo
Бъдете с нас и във