Банкеръ Daily

Общество и политика

Димитър Ганев не вярва, че ще се стигне до касиране на избори

Политологът Димитър Ганев от „Тренд“ е скептичен към касирането на изборите. „За Мая Манолова е логичен политически ход, за да може да продължи говоренето като човек – репресиран, жертва на статуквото. Съмнявам се, че ще се стигне до касиране на избори, тъй като това е трудна процедура“, каза пред БНР политологът.

По думите на Ганев разривът между варненската организация на БСП и централното ръководство на партията не са новина от една-две седмици. „Това, което ще наблюдаваме от януари до май, когато се провежда отчетно-изборната кампания на БСП за избор на нов председател, е БСП да се занимава сама със себе си. Трудно виждам фигура, която да може да обедини цялата вътрешнопартийна опозиция… Не виждам силен конкурент на г-жа Нинова, който да обърне балансите. Няма да бъде състезание с един кон“, коментира политологът.

Димитър Ганев също така посочи, че на този вот партия ГЕРБ е показала жизненост. „Продължава доминацията в местната власт. Оттук нататък трябва да се направи по-дълбок прочит – има ли ерозия в ГЕРБ. Да, има ерозия, но дали това се дължи само на самата партия… ГЕРБ няма да има проблеми в коалиционните си отношения до края на мандата“, посочи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във