Банкеръ Daily

Общество и политика

Димитър Делчев: Защо не броиха и добричките суджуци шест часа? 

Дясното не е готово за истинско обединение в момента. Линията на разделение все още стои - кой подкрепя управлението на ГЕРБ и Патриотичния фронт и кой иска да промени прокорупционния и феодалния модел по места. Това каза Димитър Делчев, лидер на „Движение България на гражданите“, пред Би Ти Ви.

"Реформаторският блок остана опозиция само на думи. В такъв лицемерен режим да говориш, че си опозиция, а да се срещаш с управляващите, ние от ДБГ не желаем да участваме и напуснахме. Тръгнахме напред с името ДБГ, искаме да чуем какво искат да кажат хората, кой са им проблемите. Работим усилено за европейските и местните избори. Много внимаваме да не влезем в тактическа коалиция", каза Делчев.

Той подчерта, че ще повярва, че има борба с корупцията, когато види кмет на ГЕРБ да се разследва по същия начин, както районния кмет Иванчева.

"Защо не броиха и добричките суджуци шест часа. Не оправдавам кмета на Младост, най-малкото защото нашият общински съветник Стефан Марков нееднократно е сигнализирал, че тя не си върши работата като районен кмет. Ще видим дали е свършена работата, едва когато има осъдителна присъда. Има много схеми, които се изсветляват и от вас журналистите, когато видим те да се разкриват една по една и тези 18 млрд. да не изтичат в корупция, едва тогава може да се каже, че има антикорупционни действия", каза председателят на ДБГ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във