Банкеръ Daily

Общество и политика

Дикме смята, че ДПС няма да атакува кабинета

Движението за права и свободи (ДПС) е останало извън властта, смята бившият министър на земеделието и горите в кабинета "Сакскобургготски" Мехмед Дикме. В ефира на БТВ той каза, че кадрите на Движението се уволняват, а друга част от тях са останали извън изпълнителната власт.

"Оттук-нататък има една възможност за свалянето на правителството - само и само тогава, когато едновременно и ГЕРБ, и ДПС не са съгласни с това", каза Дикме.

"Съмнявам се, че ДПС ще тръгне да атакува правителство. В самата партия има доста въпроси за решаване и тя трябва да се бори да запази влиянието си в твърдите региони. Ако ДПС е изолирано в никакъв случай не може да събори правителството", допълни той.

Бившият министър подкани Борисов да изпълни обещанието си и да назначи хора на ДПС във втория ешалон на властта, като заместник-министри. "Няма да ядоса партньорите си, дори Тодор Живков даваше шанс за участие на българските турци в управлението", заяви Дикме.

Той коментира, че ако новините на турски език от БНТ бъдат преместени в регионалните канали, щял да организира интелектуалци и щял да иска част от подкрепящите правителството партии да я оттеглят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във