Банкеръ Daily

Общество и политика

Дянков и Цветанов нямаше да допуснат кризата с КТБ

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, ако парите за спасяването на КТБ излязат от държавния бюджет, това може да вкара страната в рецесия през следващите пет години

Ако БНБ си беше на мястото, както и нейният надзор - ситуацията с Корпоративна търговска банка нямаше да се случи. И понеже министър Чобанов беше добър. Ако беше Дянков, това нямаше да стане. Дянков нямаше да ги пусне да направят това нещо, нито Цветанов щеше да пусне жандармерийските коли пред банката. Това заяви на пленарното заседание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно казуса КТБ.

"По време на управлението на ГЕРБ беше най-тежката криза в света, ние подпомагахме всички банки и нито една не фалира. За съжаление проспаното време с личната вина на управителя, подуправителя ни изправя пред ситуация, която г-н Искров не пожела да каже - колко пари ще ни струва единият или другият вариант", обяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини управителя на БНБ Иван Искров, че нарушава крехкия мир между политическите партии, като се опитва да им вмени отговорности, които не са техни. И допълни, че ако парите за спасяването на КТБ излязат от държавния бюджет, това би повлияло на България и би я вкарало в рецесия през следващите пет години заради вината на управителя на БНБ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във