Банкеръ Daily

Общество и политика

Дезинфекция или миене на кварталите започва Столичната община?

Столичната община съобщи, че продължава дезинфекцията на улици и булеварди, пешеходните подлези, на контейнерите за битови отпадъци, както и на превозните средства на градския транспорт. Продължава и дезинфекцията на обществени места в рискови квартали в районите „Люлин“, „Красна поляна“ и „Слатина“. Дейностите се изпълняват от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

През нощта, сряда срещу четвъртък, започна миенето на бул. “България“, както и на бул. “Сливница“ в участъка от "Лъвов мост" до "Сточна гара". Миенето на основните булеварди става през нощта, за да не се затруднява трафика.

Запланувано е вечерта на 9 април да започне поетапното миене и на "Околовръстен път", като то ще се  контролира от Столичния инспекторат. .

Това обаче, което от общината не съобщават, е с какво точно дезинфектират - особено софийските улици и булеварди - или само мият, защото цялата работа изглежда като "гола вода". Добре би било софиянци да научат и колко ще струва цялата операция, след като г-жа Фандъкова ще я плаща с техните пари. Нали така?

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във