Банкеръ Daily

Общество и политика

Десислава Радева в Истанбул по покана на неделните ни училища

Съпругата на българския държавен глава Десислава Радева е на посещение в Истанбул по покана на истанбулското българско неделно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ и одринското училище „Иван Вазов“, за да отбележат заедно Лазаровден, който православната църква чества днес - 16 април.

Десислава Радева ще присъства заедно с представители на българската общност на литургията в желязната църква „Свети Стефан“ в Истанбул и е поканена на среща от вселенския патриарх Вартоломей.

В началото на деня Десислава Радева се срещна със съпругата на президента на Турция Емине Ердоган. Няма информация за какво са си говорили двете първи дами, но е известно, че Емине Ердоган е учила в училището по изкуствата Mithat Pasa Aksam и обича скъпите дрехи, антики и обувки. Турските медии са съобщавали любопитни подробности около международните й пътувания - в Брюксел, например, докато пазарува в луксозни магазини, спира за час градския трафик. Във Варшава влага 40 000 евро в закупуване на антики. В Атина купува седем чифта обувки с отстъпка, като плаща 850 евро за чифт. В това не би трябвало да има нещо учудващо, имайки предвид че Ердоган е един от най-високоплатените политици в света. Състоянието му се изчислява на 50 млн. долара, като той е натрупал богатството си чрез инвестиране в акции и недвижими имоти.

С Ердоган, за когото е омъжена от 1978 г., Емине се вижда за първи път на митинг в подкрепа на Женската кооперация на идеалистите, в която е член. От обкръжението й я описват като силна, интелигентна и остроумна жена, която обича да чете, плува, шофира и да слуша турска класическа музика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във