Банкеръ Daily

Общество и политика

Десислава Иванчева ще се кандидатира за евродепутат

Отстраненият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е издигната за евродепутат от инициативен комитет, който днес се е регистрирал в ЦИК. Това съобщи самата Иванчева след заседанието по делото срещу нея. Процесът е срещу бившата кметица, заместничката й Биляна Петрова и предшественикът й на поста Петко Дюлгеров, обвинени във взимане на подкуп в особено големи размери. Те бяха арестувани при показна акция в центъра на София миналата година. В колата на Иванчева бяха намерени белязани 56 000 евро.

Десислава Иванчева беше категорична, че тя и Биляна Петрова ще участват в кметските избори. Събирането на подписи в нейна подкрепа започна още в сградата на Спецсъда. Ако Иванчева стане евродепутат, Биляна Петрова ще се кандидатира за кмет на "Младост". 

На днешния процес срещу бившата кметица обвиняемият Петко Дюлгеров се отрече от показанията си, че е бил посредник в корупционната схема. Прокуратурата поиска отвод на съдията Иво Хинов с мотива, че той е предубеден към процеса. От държавното обвинение поискаха повторен разпит на свидетеля Андрей Ковачев, но такъв беше отказан от съда. По време на заседанието днес беше представена експертиза на тефтера на Иванчева. 

В делото се появи и името на фирма "Артекс", станала известна с продажбата на евтини апартаменти на хора от властта. Иванчева заяви, че именно "Артекс" е първата строителна компания, която е подала сигнал срещу нея и екипа й.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във