Банкеръ Daily

Общество и политика

Десислава Иванчева има по няколко часа на ден, за да се бори за кмет

Трета жена се впуска в битката за София. Съдът пуска осъдената на първа инстанция на 20 г. лишаване от свобода за получаване на подкуп в особено големи размери бивша кметица на район "Младост" - Десислава Иванчева. Тя ще може да излиза за по няколко часа на ден, за да събира подписи за участие в кметския вот. За това се похвали в профила си в социалната мрежа самата арестантка, предаде "Дарик".

Заедно с нея в местните избори ще участва и съратничката й с присъда - Биляна Петрова, която също има разрешение да излиза на свобода за събиране на подписи. И двете се намират под домашен арест. Биляна Петрова пък ще се кандидатира за районен кмет на "Младост".

Зад двете "непослушни", които анонсираха и такава политическа формация със същото наименование, застава Християндемократическата партия. "Да продължим започнатото в Младост за цяла София!", е девизът на двете дами с присъди, които бяха зрелищно закопчани в центъра на София с банкноти за рушвет.

"В събирането на подписи се включват и нашите Непослушни приятели от Пловдив и Варна", пише във Фейсбук Иванчева. Тя анонсира, че Непослушните ще се борят за кметското място и в други градове.

Десислава Иванчева участва от ареста и в европейските избори, като събра 1,2% от гласовете в опита си да стане евродепутат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във