Банкеръ Daily

Общество и политика

Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на ПП

ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около "Продължаваме промяната". Това каза Десислава Атанасова, председател на парламентарната група ГЕРБ - СДС. "И към този момент не знаем нищо за бъдещия състав на това правителство. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа", посочи Атанасова пред БНР.  Припомняме, че в събота депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков обяви, че партията може и да подкрепи кандидатурата на Кирил Петков от ПП за премиер.

ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната". Според Атанасова въпросът със стабилността на държавата никога не е отсъствал в ГЕРБ. "Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала. Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките", добави тя.

Председателят на ПГ ГЕРБ - СДС подчерта, че с колегите ѝ ще бъдат "конструктивна, силна и изискваща опозиция", което е "едно от първите условия за добро управление". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във