Банкеръ Daily

Общество и политика

Десетки софийски коли са влезли в Созопол заради "притежание на имот"

Десетки автомобили със софийска регистрация са преминали през КПП-тата на Община Созопол с посочена причина в декларацията - притежание на имот.

Кметът на града Тихомир Янакиев определи пред БНР ситуацията като обезпокоителна.

До влизането в сила на забраната за ненапускане на София през пропускателните пунктове морската община са преминали 80 автомобила.

“Наистина има доста присъстващи външни хора на територията на община Созопол и по-специално на територията на града Созопол и Черноморието и вилните зони на област Червенка, Буджака, а и доста повече, които са заминали всъщност надолу към Лозенец, Синеморец нататък. С най-голямо удоволствие бихме посрещнали всички желаещи да бъдат гости на община Созопол като цяло, но след като падне извънредното положение и след като премине тази епидемия“, каза Тихомир Янакиев.

Тихомир Янакиев посочи, че от новодошлите не се спазват превантивните мерки, като носене на маски и ограничаване на движението навън.

Няма наплив от външни хора в Банско и центърът на града е пуст преди Великден, съобщи междувременно БНТ.

Кметът на града Иван Кадев твърди, че със сигурност има хора, които са дошли за празниците в града, но броят им не е голям.

Служителите на КПП-тата също уверяват, че през последните два дни не се е увеличил броят на влизащите в града. Рядко по улиците в града могат да се видят автомобили с регистрации, които не са местни.

За последните пет дни в Банско продължава масовото тестване на жителите и най-вече на хората на първа линия. Около 700 души са изследвани за последната седмица.

Към настоящия момент обаче записването за изследване за коронавирус е преустановено. Най-вероятно от вторник следващата седмица записването ще продължи, като за целта се изготвят специални списъци от общинската служба.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във